Pages

28 Şubat 2013 Perşembe

Ispanaklı Rulo Salata

Kız kardeşim (HOBİRİKS) Mervenin  PelinChef'te görüp yaptığı bu lezzetli salatayı ben de bugünkü misafirlerim için denedim:

Malzemeler:
Yarım kg ıspanak,
3 yumurta,
2 çorba kaşığı sıvıyağ,
1 adet kuru soğan,
1 çorba kaşığı un,
tuz,
karabiber.

İçi için: 
Yarım kg süzme yoğurt,
1-2 diş sarımsak.

Yapılışı:
Ispanaklar yıkanıp haşlanır, suyu süzülüp blender'dan geçirilir. Bir kabın içine alınır, yumurtaların sarıları, tuz ve karabiber eklenir. Bu arada küçük bir tavada incecik kıyılmış kuru soğan sıvıyağ ile kavrulur. Soğan soğuyunca ıspanak ve yumurta karışımına katılarak tel çırpıcı ile iyice çırpılır. En sonra un da ilave edilerek karıştırılır.
Ayrı bir kabta yumurta akları mikserin en yüksek devrinde çırpılarak kar haline getirilir. Bu da ıspanaklı karışıma yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülerek düzgünce yayılır. 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir. Fırından çıkınca 1-2 dakika bekletilip sıckken pişirme kağıdı ile birlikte rulo yapılır.

Rulo beklerken sarımsaklar dövülüp süzme yoğurtla karıştırılır. Rulo açılır, üzerine sarımsaklı süzme yoğurt sürülür, tekrar  rulo yapılırken kağıttan ayrılır. Rulonun üzeri yine sarımsaklı yoğurtla kaplanır. Soğutulup dilimler halinde servis yapılır.


9 yorum:

  1. Emel Hanım ellerinize sağlık ve gecikmiş bir hoşgeldiniz demek istiyorum.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. emel hanım merhaba.yeni siteniz hayırlı olsun ben size birşey sormak istiyorum.kızınızın sitesinde kumpiri gördüm fakat pataes ölçüsünü vermemiş.aynı borcama yapmak istiyorum kaç patates kullanılmış.kızınızada iki kez mesaj attım fakat cevap gelmedi siz cevaplarsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Melek hanım,öncelikle Teşekkür ederim.Resimdeki borcam için 5-6 tane buyukçe patates kullanabilirsiniz.Diğer malzemeleri siz istediğiniz miktarda artırıp eksiltebilirsiniz.Bu sizin zevkinize kalmış.Kolaylıklar dilerim

    YanıtlaSil
  5. Artik Yeni tarifler gormek istiyoruz

    YanıtlaSil
  6. tarifinizi yaptım ama kağıttan ayrılmadı neden oldu acaba unmu az geldiki 1 kaşık kullandım bende

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar isalata muhtesem gorunuyor acaba bir gece onceden yapsak ertesi gune ayni lezzette olur mu

    YanıtlaSil
  8. Arzu hanim bir gece onceden yapabilirsiniz

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil