Pages

11 Nisan 2013 Perşembe

Yufkalı Milföy Böreği

Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm bu böreğin peynirlisini Ufuk Hanımın bloğunda gördüm. Ben de közlenmiş patlıcan ve peynir karışımlı olarak yaptım.

Malzemeler:
20 adet kare milföy parçası,
3 adet yufka,
1 yumurta,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 şişe soda.

İç Malzeme:
1 kavanoz közlenmiş patlıcan,
yarım kalıp beyaz peynir,
yarım demet maydanoz.

Yapılışı:
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. 10 tane milföy aralarında boşluk kalmadan dizilir. 1,5 yufka didiklenip milföylerin üzeri kaplanır. Karıştırılmış olan iç malzeme   bunun üzerine kaplanır. Kalan 1,5 yufka da bunun üzerine didiklenir. En üste de diğer 10 milföy dizilir. Hazırlanan börek önce kareler halinde kesilir, sorada her kare üçgen olacak şekilde kesilir. Yumurta , zeytinyağı ve soda karıştırılıp böreğin üzerine dökülür. Üstü kapalı olarak bir gece buzdolabında bekletilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.



3 yorum:

  1. İyi günler,
    Blogunuz hayırlı olsun.
    Bu börek ile ilgil bir soru olacak. "10 adet milföy hamurunu aralıksız yerleştirin" demişsiniz. Fırın tepsisine bu hamurları nasıl yerleştirdiniz acaba? Gördüğüm kadarıyla 3x3 şeklinde sıralamışsınız. 10. milföyün nerede olduğunu anlayamadım? Acaba tepsinin fotoğrafta görünmeyen bir bölümü mü var? Yine de 10 adet milföyü nasıl yerleştirdiğinizi anlayamadım. Cevap verirseniz sevinirim.
    Teşekkürler.
    Zeynepp

    YanıtlaSil
  2. Zeynep hanim sizede hayirli gunler ben 12tane milföy kullandım siz kullanacağınız tepsi veya bocama göre milföy sayısïnï ayarlarsïnız.

    YanıtlaSil
  3. Emel Hanım'cığım ellerinize sağlık. Aslında bu böreğin orjinali patlıcanlıdır. Siz orijinal tarifi yapmışsınız. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil